Επαναβαφή Κτιρίου>Ρεπουλίνη - Ξύλινες Επιφάνειες
Το φρεσκάρισμαΗ επαναβαφή των κουφομάτων (πόρτες, κάσες) οι οποίες από πριν είναι βαμμένες με ρεπουλίνη της κατοικίας είναι καλό να γίνεται ανα 4 με 5 χρόνια. Έτσι υπάρχει μια περιοδική συντήρηση της κατοικίας που επιδιορθώνει της φθορές στο πέρασμα του χρόνου (σκουριά στα κάγκελα, φθαρμένα χρώματα κ.τ.λ.)
Υπάρχουν δυο κατηγορίες. Η Ρεπουλίνη νεφτιού που παρουσιάζει καλή υφή στην επιφάνεια του ξύλου και η ρεπουλίνη νερού που παρουσιάζει σταθερή χρωστικότητα στον χρόνο (δεν κιτρινίζει) και είναι οικολογική (φιλική στο περιβάλλον). Η ρεπουλίνη υπάρχει σε γυαλιστερή σατινέ ή ματ ανάλογα με το είδος της επιφάνειας που θέλουμε να έχουμε.
Ρεπουλίνη Νεφτιού
Ποιές εργασίες γίνονται (Ρεπουλίνη νεφτιού);
- Όλες οι επιφάνειες του ξύλου θα τριφτούν ώστε να λειανθούν και να αφαιρεθούν τυχόν ξένα σώματα (αυτοκόλλητες ταινίες, ετικέτες κτλ).
- Εν συνεχεία περνάμε μια στρώση βελατούρα νεφτιού.
- Την επόμενη μέρα ψιλοστοκάρεται με ακρυλικό στόκο. Εάν υπάρχει μεγάλο μεγάλο μερεμέτι, αντι του ακρυλικού στόκου χρησιμοποιείται σιδιρόστοκος.
- Αν υπάρχουν ρωγμές ή ανοίγματα στις ενώσεις του ξύλου ή μεταξύ της κάσας και του τοίχου τότε αυτές ανοίγονται ελαφρώς και τοποθετείται ρητίνη (όχι απλός στόκος)
- Μετά τρίβεται με ηλεκτρικό τριβείο.
- Αφού πλέον η ξύλινη επιφάνεια θα είναι κατεργασμένη και έτοιμη για χρωματισμό, θα περαστεί με δύο στρώσεις ρεπουλίνη νεφτιού.
Τι πρέπει να γνωρίζω για τα υλικά;
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:
- βελατούρα νεφτιού για το αστάρωμα
- Ακρυλικός στόκος για το ψιλοστοκάρισμα
- Σιδιρόστοκός για τα μερεμέτια
- Ρεπουλίνη νεφτιού για το βάψιμο